24 august, 2011

Madpakke - kedeligt?

Jeg er konstant på udkig efter spændende indhold til madpakken. Jeg kan ikke fordrage de dér flade klemmer.

Skinke og æg salat smager krydret og går særdeles godt med frisk franskbrød, men smager også godt i sandwiches eller varmt fuldkornsbrød.
Skinke og æggesalat er desuden hurtig og let at tilberede i større mængder.

Skinke-æggesalat
3 portioner - 305 Kcal pr. portion
3 æg
2 spsk. mayonnaise
1 tsk. sennep
Friskkværnet peber
270 g aspargessnitter
100 g skinke i strimler

Bring vand i kog i en lille gryde og kog æggene til hårdkogte æg (ca. 10 minutter). Æggene afkøles i koldt vand til de er helt kolde.
Ægget findeles, hvilket nemmest gøres ved at skære det i en æggedeler - først på det korte led og så på det lange led. Gem evt. et par skiver til pynt.
Rør en cremet salatdressing af mayonnaise, sennep og friskkværnet peber. Salt er ikke nødvendig, fordi og både sennep og mayonnaise er saltet og krydret nok.
Hæld aspargessnitterne op til grundig afdrypning i et dørslag.
Skinkestrimler, asparges og hakket æg blandes forsigtigt i den cremede dressing.
Hældes i en skål og pyntes med asparges og æg samt en smule skinke i strimler...

Bon Appetit!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar