Spinattærte à la Christina
4 personer
Ingredienser:
4 plader frossen butterdej
------
½ dl vand
½ tsk groft salt
1 pakke frossen helbladet spinat (ca. 450 g)
------
25 g smør
1 finthakket løg
------
200 g Feta i tern
3 spsk friskhakket persille
½ tsk revet muskatnød
Friskkværnet peber
4 sammenpiskede æg
------
½ dl vand
½ tsk groft salt
1 pakke frossen helbladet spinat (ca. 450 g)
------
25 g smør
1 finthakket løg
------
200 g Feta i tern
3 spsk friskhakket persille
½ tsk revet muskatnød
Friskkværnet peber
4 sammenpiskede æg
Fremgangsmåde:
- Tø butterdejspladerne op.
- Tø spinaten op i vand og salt i en gryde.
- Hæld den i en sigte og pres den fri for vand.
- Svits løget i smørret.
- Tilsæt spinat, ostetern, persille, muskat og peber.
- Tag gryden fra varmen og tilsæt æggene. Hold lidt tilbage til pensling.
- Læg 2 plader butterdej sammen, ved den lange side - og lidt over hinanden.
- Rul pladen ud (ca. 25 x 40 cm) på et meldrysset bord.
- Læg pladen i bunden og op ad siderne i et smurt ovnfast fad (ca. 16 x 30 cm) og fyld spinatmassen heri.
- Læg de 2 sidste plader sammen, som beskrevet ovenfor og rul dem ud, så de passer til fadet.
- Læg den over spinatfyldet.
- Skær med en kniv i dejlåget, så der bliver 12 firkantede stykker.
- Pensl med æg.
- Bag spinattærten midt i ovnen ca.40 min. ved 175º.
Server den lun eller kold med en grøn salat og brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar