19 december, 2011

Limemousse tærte med kiwi

Limemousse tærte med kiwi
Denne tærte smager bare så dejlig og er frisk efter en "tung" dessert. Jeg har erstattet crème fraîche med fromage fraîs - det får jeg lidt bedre samvittighed af.

8-10 stk. tærte

Bund:
300 g marcipan
3 æg
Riv marcipanen på råkostjernets grove side og rør den sammen med æggene. Hæld dejen i en tærteform med løs bund, ca. 23 cm i diameter.

Bages ved 175° i ca. 30 minutter.
Er formen ikke helt tæt, kan du lægge et stykke alufolie under, så sikrer du, at dejen ikke løber ud i ovnen.
Lad kagen afkøle.
Fyld:

4 blade husblas
3 æg
1 dl flormelis
1½ lime
2 dl piskefløde
1 dl fromage fraîs
Læg husblasen i koldt vand. Del æggene og rør blommerne med sukker. Skyl lime-frugten, riv skallen og pres saften af.

Pisk hvider og fløde hver for sig. Vrid husblasen op, smelt den i limesaften og hæld det under omrøring i æggemassen.
Tilsæt limeskal og fromage fraîs. Vend den piskede fløde i og derefter hviderne
Hældes i formen og stilles koldt i ca. 3 timer.
Serveres med skiver af kiwi og purerede hindbær.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar