23 august, 2011

Notting Hill 1999

William Thacker lever i sin boghandel i Notting Hill i den daglige trummerum uden større følelsesmæssige udsving. En dag kommer den verdensberømte skuespiller Anna Scott ind i butikken. De mødes igen kort efter på gaden, hvor William til Annas utilfredshed kommer til at spilde juice på dem begge. For at afhjælpe problemet overtaler han hende til at komme hjem i sit hus i nærheden for at rense hendes tøj, og her løsnes stemningen op. Et let kys fra Anna på vejen ud bliver startskuddet for deres gensidige tiltrækning.

Nogle dage senere finder William ud af, at hans lejer, den excentriske Spike, har modtaget en telefonbesked fra Anna om, at hun gerne vil møde ham. Hun bor på hotel under pseudonym, og William opsøger hende her blot for at opdage, at der er en række interviews i gang. William bliver fejlagtigt antaget for at være journalist og kommer på den måde i audiens hos Anna, dog først efter at have talt med en række andre medvirkende fra Annas film. Det lykkes dog William under forløbet at invitere Anna med til sin søster, Honeys, fødselsdag.

Ved fødselsdagsfesten møder Anna Williams venner, der bliver ganske overvældede over at få besøg af en stjerne, men Anna nyder selskabet. Anna og William begynder nu at komme sammen, men forholdet forstyrres af Annas tidligere kæreste, der dukker op fra USA.
Selv om Anna nægter, at forholdet stadig finder sted, trækker William sig tilbage, idet han ikke føler, at han hører til i Annas cirkler. Imidlertid opsøger Anna snart efter William for at få et sted at opholde sig, efter at nogle nedværdigende billeder af hende er dukket op i pressen. Nu finder de to for alvor sammen og ender med at sove sammen (og mere end det).

Næste morgen bliver William imidlertid overrasket af en hær af fotografer uden for sin dør. Nyheden om Annas nye kæreste er lækket af Spike på pubben, og Anna må flygte. William indser, at deres forhold ikke kunne have nogen fremtid.

Nogen tid efter kommer Anna igen til England for at indspille film, og hun inviterer William til at overvære indspilningen. I den forbindelse kommer han til at overhøre, at hun over for en anden skuespiller omtaler William som "bare en fyr", og han lusker endnu engang væk, nedtrykt. Næste dag kommer Anna til boghandlen for at trygle ham om at give hende en chance ("Don't forget... I'm also just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her."), men William mener ikke, at det vil gå, og afviser hende. Han bliver imidlertid i tvivl og spørger sine venner til råds, og han indser, at han netop har begået sit livs fejltagelse (Honey (da William konfererer med vennerne til sidst): "William just turned down Anna Scott." - Spike: "You daft prick").

Sammen med vennerne søger han at få kontakt med Anna, inden hun forlader landet, og efter en række forviklinger ender han igen med at spille journalist, der midt i en stor pressekonference med fordækte udtalelser frier til Anna. Hun forstår, og giver ham sit svar ...

Julia Roberts - Anna Scott, stjerneskuespiller
Hugh Grant - William Thacker, boghandler
Rhys Ifans - Spike, Williams lejer
Emma Chambers - Honey, Williams lillesøster
Tim McInnerny - Max, Williams bedste ven
Gina McKee - Bella, Max' kone, der sidder i kørestol
Hugh Bonneville - Bernie, børsmægler og Max' ven
James Dreyfus - Martin, Williams homoseksuelle butiksmedhjælper
Alec Baldwin - Annas amerikanske ekskæreste


Ingen kommentarer:

Send en kommentar