23 august, 2011

As good as it gets 1997

As good as it gets
En pertentlig mand blødes op af en række overraskende hændelser.

As good as it gets er historien om en den menneskefjendske og tvangsneurotiske forfatter Melvin Udall, der bor i en stor lejlighed.

Melvin vandrer hver dag til en restaurant, hvor han ønsker særbehandling af servitricen Carol Connelly. Han bliver hurtig meget grov i munden, fx. har han intet tilovers for jøder eller negre. Den eneste han overhovedet har noget tilovers for er Carol. Men hun har selvsagt ikke meget tilovers for ham.

Når Melvin er vendt tilbage til sin lejlighed efter et langt og anstrengende "balletakt" udenom alle mellemrum og revner i fliserne på gader og stræder, konfronteres han ofte med sin homoseksuelle genbo Simon Bishop.

Naturligvis har Melvin intet tilovers for homoseksuelle heller, og han sparer ikke på krudtet overfor den stakkels uskyldige genbo. Men genboen har en lille nuttet hund, der hurtigt falder i den fjendske forfatters smag. På den måde åbnes døren en anelse på klem.

Da Simon er blevet gennempryglet af nogle banditter og derfor må indlægges, tager Melvin sig af hunden, og han bliver helt vild med den. Det viser sig altså nu, at Melvin faktisk indeholder en smule kærlighed.

Det går lidt trægt med forholdet til servitricen, men Melvin er begyndt at være opmærksom på sine egne fejl, og han begynder efterhånden at gøre indtryk på den noget yngre kvinde.

Hun fortæller ham om sin søn, der lider af svære astmaanfald. Derfor møder hun på arbejdet med sorte rande under øjnene. Og en dag bliver det så alvorligt med sønnen, at Carol ikke længere kan komme på arbejde. Men hvordan skal Melvin nu kunne få noget at spise.

På restauranten accepterer de ikke hans særheder (steriliseret plasticbestik bl.a.). Melvin kanter sig hjem til Carols lejlighed, hvor han dog bliver afvist. Hvordan skal han dog få hende tilbage, så han kan få sin mad?

Han betaler ganske enkelt en meget dyr læge, der kan få gjort kål på Carols søns alvorlige sygdom. Og denne meget kærlige handling vækker selvsagt alle kvindelige talenter i Carol, så Melvin nu pludselig er blevet meget populær.

Men så populær er han vel heller ikke blevet, at han ligefrem kan forføre den enlige kvinde?... Det vil vise sig hen imod filmens slutning. Simon vil forsøge at låne penge af sine forældre, så han kan komme på benene igen, og Melvin og Carol kører ham dertil. Det bliver en prøvelsernes tur. En afsløringernes tur. Kan de holde hinanden ud? Ender det med en romance?

Medvirkende:
Jack Nicholson : Melvin Udall
Helen Hunt : Carol Connelly
Greg Kinnear : Simon Bishop - Melvins nabo
Cuba Gooding Jr. : Frank Sachs - en kunsthandler, og Simons ven
Shirley Knight: Beverly Connelly - Carols mor


Ingen kommentarer:

Send en kommentar